Ananda van der Molen

GZ-psycholoog, orthopedagoog, EMDR-therapeut

Ik help je de weg terug te vinden.

Ik ben een gezondheidszorgpsycholoog, gespecialiseerd in het helpen van mensen met aanhoudende lichamelijke klachten, angst- en stemmingsklachten en autisme.

Ik heb veel ervaring opgedaan in de specialistische GGZ, waar ik nog steeds deels werkzaam ben. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar als zelfstandig GZ-psycholoog bij psychologenpraktijk Stad Groningen gewerkt.

Ik benader je klachten op een holistische wijze, die samenhangen met jouw persoonlijkheid en levenservaringen.

Mijn passie is om mensen meer bewust te maken van hun lichaam en om de verbinding tussen lichaam, geest en ziel te versterken. Ik wil in mijn praktijk graag een brug vormen tussen de reguliere GGZ behandelingen en spirituele behandelingen, die ook wel heling worden genoemd.

Ik geloof namelijk in de effectiviteit van beide en misschien nog wel het meest in de combinatie daarvan.

Door evidence based behandelmethoden aan te reiken, maar ook je zielsverlangen daarin mee te nemen, kan ik je helpen stappen te zetten richting een leven waar je écht naar verlangt.

Dit doe ik door veel gebruik te maken van lichaamsgerichte oefeningen om je meer in contact te brengen met je lichaam en je te laten luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Ons lichaam heeft zoveel wijsheid in zich, waar ik je graag bewust van maak.

Foto van Ananda van der molen 2

"Anderen zeggen over mij dat ik een open houding heb en luister naar hun verhaal zonder te oordelen”"